De Hermes House Band (HHB) is de in 1979 opgerichte huisband van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. In 1994 werd de groep bekend in o.a. Nederland en België met hun cover van de hit I Will Survive van Gloria Gaynor uit 1979. Wereldwijd zijn van de single meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht.
Vanaf het begin geldt voor de Hermes House Band dat een bandlid moet opstappen zodra hij zijn studie beëindigd heeft. Inmiddels telt de Hermes House Band ongeveer 75 ex-leden, die verenigd zijn in de Vereniging Paradepoppenman. Als de single I Will Survive in 1998 een grote hit scoort in Duitsland, wordt oud-zangeres Judith Ansems gevraagd het nummer in Duitsland te promoten.

De band krijgt een contract bij platenmaatschappij Polydor, en naast Judith worden oud-zangers Jop Wijlacker en Robin Maas gevraagd om gezamenlijk een nieuwe plaat op te nemen in Duitsland. Vanaf dat moment bestaan er 2 HHB’s; de lokale studentenband en de internationale variant die overigens uitsluitend in het buitenland optreedt.

Verschillende singles werden ook in Nederland uitgebracht, waaronder Country Roads, die uiteindelijk op #27 kwam en Que Sera. In 2003 scoort men samen met DJ Ötzi wederom een #2 hit in Frankrijk met een cover van het nummer Live is Life van de band Opus. Het refrein van het nummer I Will Survive wordt ook door Feyenoord en het Duitse Bayern Munchen als scoringstune gebruikt.

De professionele afdeling van de Hermes House Band heeft inmiddels 13 keer in de officiële top 100 van Duitsland gestaan en behaalde daarnaast hitnoteringen in o.a. Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen Mexico, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. Ook hebben ze gespeeld op het lustrumfeest van de B.I.L. in 1995. De HHB werd ten tijde van I Will Survive ontdekt en geproduceerd door Willem van Schijndel van de Deurzakkers. De HHB heeft in haar langer dan 25-jarige bestaan meer dan 25 albums en singles uitgebracht.

Het meest recente werk van de internationale band is uitgebracht op het album “Rhythm of the Nineties” uit 2009.