Rozalla werd geboren in 1964 in Ndola, Zambia. Als tiener verhuisde ze naar Zimbabwe met haar familie. Als een jong meisje spijbelde ze vaak van school, om te spelen bij een groep. Later zong ze op modeshows en werd al snel een nationale bekendheid. Rozalla kreeg een aantal hits in de hitlijsten van Zimbabwe, maar ze moest nog steeds werken als secretaresse om de eindjes aan elkaar te knopen. Toen ze 18 jaar werd, kreeg ze een bijrol in de film King Solomon’s Mines. Omdat ze een internationale ster wilde worden, verliet Rozalla Zimbabwe en verhuisde naar London in 1988.
In Engeland werd Rozalla al snel ontdekt door ‘the Band Of Gypsies’ productie team (de producers Nigel Swanston and Tim Cox). Haar diepe, soul-achtig stemgeluid was opgevallen. Zij zorgen ervoor dat ze enkele jaren later als ster werd gelanceerd.

In 1990 werd hun eerste single, het dance nummer Born To Luv Ya uitgebracht maar zonder succes. Ondanks dat schreven en produceerden the Band Of Gypsies meer nummers voor Rozalla. Haar tweede single Faith (In The Power Of Love) was haar eerste nummer in de hitlijsten van Engeland. Maar het is haar volgende single Everybody’s Free (To Feel Good)” die ervoor zorgde dat haar carriere echt begon. Het was niet alleen een #1 dance hit in Canada en in de U.S., maar het was ook #1 in Spanje, #2 in Belgie, #3 in Italie, #4 in Frankrijk, #5 in Duitsland en #6 in Engeland. Na de heruitgave van Faith , die het de tweede keer beter deed dan de eerste keer,kwam het zeer succesvolle Are You Ready To Fly.

In 1992 werd Rozalla’s eerste album Everybody’s Free uitgebracht. Alle nummers waren geproduceerd door the Band Of Gypsies. Het album kwam in de eerste week al in de UK Top 20. Rozalla tekende een contract met Epic, die haar album en singles in Amerika hadden uitgebracht. Everybody’s Free kwam in de de Top 40 van de Billboard Hot 100, bijna een jaar nadat het in Europa uitgebracht was.

Rozalla heeft internationaal een enorm succes gehad en werd daarom uitgeroepen als The Queen of Rave. In haar andere thuisland, Zimbabwe, daar had ze zeer indrukwekkende vijf #1 hits. Haar aparte stemgeluid en melodieuze Techno/Rave nummers hielpen haar een internationale ster te worden. In totaal heeft ze 10 internationale Top 10 singles gehad. Ze woont nog steeds in London en is nog altijd een graag geziene gast in de club scene.