Scooter begon in 1994 als een project van The Loop. De debuutsingle Vallée De Larmes bereikte de 8e positie in de Duitse dancehitlijsten. Het is een remake van het gelijknamige nummer van René & Gaston, een houseklassieker van Nederlandse makelij. In april had Scooter zijn eerste liveoptreden in het Palladium in Hamburg. Scooter speelde de nummers Vallée De Larmes, Cosmos (B-kant) en een instrumentaal nummer, waarin Baxxter plotseling begint te “MC’en”. Hyper Hyper was ontstaan en vanaf dat moment besloten de heren zich op dit project te richten, en veranderde Scooter van een project in een band, met als leden Baxxter, Jordan en Ferris. Jens Thele besloot om de taak van manager op zich te nemen, maar bleef nog wel actief in de studio.

In mei werd Hyper Hyper uitgebracht. Er werden 50.000 singles verkocht, echter zonder de hitlijsten te halen. Scooter stopte met de verkoop van de single en maakte een aantal verschillende mixen van de single. Daarna werd de single voor de tweede keer uitgebracht en sloeg deze wel aan, met alleen al in Duitsland 700.000 verkochte exemplaren.
In maart 1995 werd de derde single, Move Your Ass, uitgebracht. De single behaalde de 3de positie in de Duitse hitlijst. Hij betekende tevens Scooters internationale doorbraak. In maart kwam ook Scooters debuutalbum uit, getiteld And The Beat Goes On!. Er volgden nog twee singles van dit album, met dezelfde posities in de hitlijsten: Friends’ en Endless Summer.

Jordan verhuisde van Hannover naar Hamburg en daar bouwden Baxxter en Jordan een nieuwe studio. De eerste studioproductie die volgde was Back In The UK. In februari 1996 verscheen het tweede album, Our Happy Hardcore. De single I’m Raving (eerste single van het album Wicked!) bracht een nieuw Scootergeluid, het tempo ging omlaag naar 138 bpm, waar de eerste twee albums tussen de 160 en 190 bpm waren.

In april 1997 bracht Scooter de single Fire uit, en daarmee was Scooter de eerste technoband die een metalgitaarriff gebruikte. In dat jaar kwam ook het vierde album uit, getiteld Age Of Love. De band ontmoette in 1997 ook de Duitse dj Axel Coon. Coon werd studioassistent om Jordan te helpen met het onderhoud van de studio. Rond deze tijd werd ook een tweede studio gebouwd. Coon leerde snel de studioapparatuur te gebruiken en nam een aantal demo’s op.