Tina Cousins begon als een fotomodel. Ze speelde in een Rolling Stones video toen ze 20 jaar oud was. De ommekeer in haar carriere kwam, toen ze tijdens een grote mode show een zanger verving die geannuleerd had. Ze kwam onder contract bij een platen maatchappij en regelde voor haar de PWL studios waar ze kon werken met de producer Pete Waterman en componisten zoals Karl Twigg en Mark Topham. Als je model bent geweest, denkt iedereen dat het niet werkelijk jouw stem is die men kan horen op de plaat. Ik moest eerst mensen overtuigen dat ik echt kon zingen, legde ze uit.

Haar eerste single Killin’ Time werd uitgebracht in 1997 en was in heel Europa een hit. De opvolger met de titel Angel was niet zo’n groot succes als Killin’ Time, maar de echte doorbraak kwam met de single van SASH! Mysterious Times waardoor we Tina niet zullen vergeten. Het nummer verscheen ook op haar eerste album Killing Time. Tevens stond het op het SASH! album Life Goes On.

In het begin wilde ze eigenlijk niet de stem worden van de platen van SASH! maar ze besloot toch om een andere single in samenwerking met SASH! op te nemen, met als naam Just Around The Hill.